Sidebar

Combinatul de vinuri Cricova este o perla a vinificatiei moldovenesti. Unele din cele mai mari beciuri din lume, fara indoiala, se gasesc la doar cativa kilometri spre nord de Chisinau, in localitatea Cricova.

Aici se gaseste in subteran un adevarat oras al vinificatorilor, cu strazi, prospecte, sali de degustare, depozite etc. Pe strazile subterane «Cabernet», «Feteasca», «Pinot» se pot deplasa autobuze cu turisti, insotiti de ghizi experimentati.

Compania «Et Cetera» este prezentata de un grup de tineri entuziasti preocupati de crearea unor vinuri nobile. Vinaria a fost fondată in 2003 (data in exploatare in 2009) si se afla in satul Crocmaz, raionul Stefan Voda. Particularitatea si garantia succesului vinariei «Et Cetera» consta in faptul ca este o afacere de familie. Aceasta inseamna ca fiecare membru lucreaza asupra cauzei cu abnegatie si devotament.

Este situata intr-o zona pitoreasca, in sud-estul tarii, la 120 km de Chisinau. Aici se afla legendarele beciuri, ramase neschimbate din 1827, care pastreaza o parte a patrimoniului national — renumita colectie de vinuri de Purcari.

Descoperiti secretele crearii vinurilor de Purcari. Cunoasteti procesul de producere al acestor vinuri unice.

Peste 50 km de galerii subterane sunt transformate in depozite vinicole in satul Milestii Mici, situata la 20 km spre sud de Chisinau.

IS CVC «Milestii Mici» dispune de o colectie de vinuri, care a marcat o data si pentru totdeauna faima si prestigiul intreprinderii pe piata interna si pe arena internationala a vinurilor. In luna august a anului 2005 «Colectia de Aur» Milestii Mici a fost inregistrata in Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai mare colectie de vinuri din lume.

Combinatul de vinuri si coniacuri «KVINT» din Tiraspol reprezinta cea mai mare intreprindere in tarile CSI care produce vin, coniac si alte bauturi alcoolice. Intreprinderea produce peste 60 de nume de bauturi.

Este vorba de coniacuri simple, de marca si de colectie cu o vechime de la 3 la 50 de ani, de bauturi nationale tari, lichioruri, vinuri, balsamuri, calvados. Combinatul «KVINT» a obtinut o multime de medalii pentru productia de calitate superioara.

«Chateau Vartely» — este o intreprindere de vinificatie, situata nemijlocit in zona Orheiului, unde mai traiesc si astazi traditiile bogate de cultivare ale vitei-de-vie si de producere a «bauturii zeilor» – vinului.

A fost fondata in 2004. Speciile europene clasice de vita-de-vie sunt cultivate aici cu succes si ofera in fiecare an o recolta valoroasa de vinuri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Traminer, Pinot Gri etc.

Compania Migdal-P a fost fondata in 1995 si include citeva complexe moderne de vinificatie. Amplasata in centrul Moldovei, regiunea vinicola Codru, la doar 15 km de Chisinau, vinaria dispune de o fabrica moderna de producere a vinurilor si divinurilor, dar si un complex turistic in stilul Chateau francez, ce include 4 sali de degustare, beciuri de pastrare si maturare a vinurilor, o galerie a vinurilor de colectie.