Sidebar

Cămin al civilizației hinduse a văii, centrul a importante drumuri comerciale și vaste imperii, India a jucat un rol major în istoria umanității. Brahmanismul, Hinduismul, Sikhismul, Budismul și Jainismul își au originea în India, în timp ce Islamismul și Creștinismul se bucură de o bogată tradiție aici.

Colonizată ca parte a Imperiului Britanic în secolul nouăsprezece, India și-a câștigat independența în 1947 ca națiune unificată după o un efort susținut depus în această direcție. Atât populația țării, cât și flora și fauna, aspectul geografic și sistemul climatic sunt printre cele mai diversificate din întreaga lume.

De asemenea India este țara de origine a piperului.India, oficial Republica India, este o țară din sudul Asiei. India se află pe locul 7 în ierarhia țărilor după suprafață, pe locul doi după numărul locuitorilor și este statul democratic cu cei mai mulți locuitori.

India are o zonă de coastă cu o lungime de 7000 de km și granițe cu Pakistan la vest, Nepal, Republica Populară Chineză și Bhutan la nord-est, și Bangladeș și Myanmar la est. În Oceanul Indian, ea este adiacentă cu națiunile insulare Sri Lanka, Maldive și Indonezia.

Capitala Deli
Geografia Clima - tropicala
Locaţie - Asia de Sud
Suprafaţa 3.287.000 kм²
Populaţie 1.210.193.422
Oraşele Mumbai, Deli
Valută Euro
Viza necesar
Fusul orar UTC +4,5
Prefixul ţării +91
Limbe Hindi, engleză

Consulatul Moldovei

Tel.: +37322 690990
 

Lista actelor necesare pentru obtinerea vizei turistice in India (fara prezenta turistului):

 1. Paşaport, valabil cel puţin încă trei luni de la data expirării vizei;
 2. 1 fotografie color 3x4, tip paşaport
 3. Formularul de cerere completat lizibil şi integral cu caractere latine (oferit de agentia de turism);
 4. Rezervare de bilet avia, autocar tur-retur. Dacă solicitantul călătoreşte cu autoturismul — certificatul de înmatriculare, permisul de conducere, cartea verde în original şi copiile (oferite de agentia de turism);
 5. Confirmare din partea hotelului despre achitarea completă în avans. Această confirmare trebuie să fie emisă de către hotel şi să conţină datele de contact, voucher-ul în original, şi copia, şi contractul cu agenţia de turism. (oferite de agentia de turism);
  • Va atentionam ca taxa consulara nu este returnabila!
  • Prezenta turistului nu este necesara!
  • Viza se elibereaza in decurs de 7 zile!

Taxa consulara – 75 euro / pasaport